МЗ: Смртноста на пациенти со ковид е најголема во градовите со мал процент вакцинирани

Министерството за здравство (МЗ) информира дека за време на четвртиот ковид бран, во период од јули до крајот на август, епидемиолошките анализи покажуваат дека најголема смртност...