НАТО испраќа 800 италијански војници во поддршка на Бугарија

Италијанскиот премиер Марио Драги во Рим го прими бугарскиот премиер Кирил Петков, соопшти прес-центарот на бугарската влада. Двајцата премиери разговарале за енергетиката, безбедноста и борбата против корупцијата. По...

За дискусија за влезот во НАТО се пријавија 150  од 200 пратеници во Финска, Русија ги удвои заканите

Шведскиот и финскиот парламент денеска почнаа да расправаат по прашањето за влез во НАТО, а седницата во Хелсинки најверојатно ќе трае неколку дена. Додека 85 отсто...

Хаџи Јанев: Одлуката на Финска за НАТО членство е легитимна, но голема е и опасноста од нуклеарна војна

Опасноста од нуклеарна војна меѓу Западот и Русија е голема, изјави универзитетскиот професор Методи Хаџи Јанев за НоваТВ. Таквиот негов став доаѓа по одлуката на финските...