Обвинителството бара притвор за малолетникот што вчера ја прегази жената на „Пластичарска“

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје до судијата за деца при Основниот кривичен суд Скопје достави Барање за поведување подготвителна постапка спрема дете во судир...

Обвинителството започна да го испитува паралелниот увоз на лекови

Основно јавно обвинителство започна да ги испитува наводите во истражувањето на НОВА за паралелниот увоз на лекови , потврдија за НОВА од Обвинителството. Од ОЈО потенцираат...