„Полициски час“ за граѓаните од денеска од 16 часот до 5 часот наутро во работни денови

Мерката, што ќе важи за тероторијата на целата земја, ќе трае 11 часа во работните денови, со почеток во 16 попладне до 5 часот наутро. За време на викендот, пак, ќе се забранува од петок во 16 часот до 5 часот во понеделник

Ковид-19 потврден кај 570 луѓе од 18 градови, од утре „полициски час“ од 16 часот

Болницата во Битола станува регионален центар, така што таму се пренесуваат инфицираните кои беа хоспитализирани во Охрид, а сите тие се од околината на Струга. Според статистиката на Институтот за јавно здравје, кај 18 деца до деветгодишна возраст е потврден коронавирусот и сите имаат лесна клиничка слика

Вандализам во Гевгелија: Оштетени жардиниери и искршени палми во време на полициски час

Вандализам се случил синоќа на централното градско шеталиште во Гевгелија каде од, засега, непознати сторители за време на полицискиот час биле оштетени повеќе жардиниери пред државни...