Украинската влада воведе полициски час за Велигденскиот викенд

Украинската влада воведе нов полициски час за Велигденскиот викенд поради предупредувањата од властите за зголемена руска воена активност за време на празничните прослави. Кирило Тимошенко, заменик-шеф...

Казахстан воведе полициски час

Во најголемиот град на Казахстан, Алмати, во 20 часот по локално време стапи на сила полицискиот час што го најавија сирените. Полицискиот час ќе трае до...

Полицискиот час во Албанија останува во сила, а се воведува трета доза антиковид вакцина

Технички комитет на експерти за справување со пандемијата, денеска одлучи во Албанија да останат во сила веќе постојните ограничувачки мерки, а ја одобри препораката на Комитетот...