Научници предвидуваат пораст на деменцијата во светот, жените позасегнати од мажите

Тројното зголемување на когнитивните нарушувања со оштетена меморија, вклучително и Алцхајмеровата болест, е поврзано со трендовите во факторите на ризик – дебелината, дијабетесот, ниското образование и...

Министерство за трговија на САД: Националниот дефицит во септември е зголемен на 96 милијарди долари

Надворешно-трговскиот дефицит на САД во септември се зголеми за 9,2 отсто поради падот на извозот, што сугерира дека трговијата најверојатно ќе има негативно влијание врз стапката...

Бектеши на ФБ:Бројот на туристи за јануари-јули годинава, зголемен за 56,6% споредбено со истиот период лани

Мерките на Министерството за економија даваат резултат, туризмот полека се враќа во нормала. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека бројот на туристи во...

Завод за статистика: Раст на бројот на работници во индустрија

Секторот рударство и вадење камен во август 2018 година, во однос на август 2017 година, бележи пораст од 1,9 отсто, секторот преработувачка индустрија пораст од 5,7 отсто, а секторот снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација од 1,7 отсто