GULF OIL бара измени во правилниците за регулирање на густината на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги направи промени во правилникот за формирање цени на нафтени деривати, конкретно во делот на густината на нафтените деривати, кои...

„Макпетрол“ реагира на измените на Правилникот за формирање највисоки малопродажни цени на нафтените деривати

Компанијата „Макпетрол“ реагира за измените на Правилникот за формирање на највисоките малопродажни цени на нафтените деривати, особено на делот што се однесува на густините на дериватите....

Минималниот гарантиран приход повеќе не е пречка за т.н. социјална пензија

Право на социјална сигурност за стари лица, граѓаните можат да остварат доколку немаат во сопственост имот и имотни права од кои може да се издржува, ако не се корисници на пензија од Република Северна Македонија или вид на исплата по основ на старост, инвалидност или доживување од друга држава и не остварило приходи по сите основи во последните три месеци пред поднесување на барањето. Право на социјална пензија не може да оствари лице кое со решение на центарот за социјална работа е сместено подолго од 30 дена во установа за вонсемејна социјална заштита, здравствена или друга установа.

Можно целосно укинување на маркичките за српското брашно

Преговорите за увозот на српско брашно е можно да завршат со целосно укинување на маркичките, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Одговарајќи...

Николовски ќе бара од Хрватска да го укине новиот правилник за увоз

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска информираше дека ќе испрати допис до неговиот хрватски колега поради неодамнешниот нов правилник според кој отежнат е...