Д-р Шабан Мемети: Никој не манипулира со бројки на починати од ковид-19, МЗ и ИЈЗ се сериозни институции

Но во делот на пријавување на починатите, факт е дека има застој во  административниот пристап на одредени болници и затоа имаме паралелни  регистри, за лицата кои...

Законот за стечајци стапи на сила, 30 дена за пријава во Агенцијата за вработување

Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, популарно наречен Закон за стечајци стапи на сила. Стечајците коишто ги...