(ВИДЕО) Од каде тргнаа промените

Во изминатите десетина години граѓанските движења направија огромни промени во општеството. Тие беа гласот на јавноста што одекнуваше низ улиците и на социјалните мрежи, во време...

(ВИДЕО) Застанато па пуштено комбето на Шарената револуција

Додека траеше говорот на активистот Демијан Хаџи-Ангеловски пред Собранието, демонстрантите добија информација дека комбето на Шарената револуција, во кое најверојатно се пренесуваа боите, е застанато на...

(ВИДЕО) Шарена револуција: Нема да запреме со падот на власта

Учесниците во Шарената Револуција поделени во групи денеска блокираа четири раскрсници во Скопје. Еден час напладне блокирани беа раскрсниците кај Соборниот храм, Судска палата, Црвениот крст и Министерството за економија

Шарена Револуција: Утре блокади на три раскрсници во Скопје

„Ги повикуваме сите кои не можат да се приклучат на разбирање и толеранција. Наместо да се лутите, свирнете за поддршка. Сетете се, се што бараме е правда и еднаквост за сите нас. Ова е нешто што секој треба да го поддржи.“ се вели во соопштението на Шарената револуција.