Заев: Се обединуваме за да продолжи развојот на Ресен, за парите да продолжат да се враќаат кон граѓаните и земјоделците

На речиси една недела од вториот круг, одовде од Ресен, бисерот на Преспа испраќаме порака на обединување. Обединување на сите етнички заедници, но и на сите...

Заев: Ние знаеме да го цениме и вреднуваме трудот на овоштарите и секогаш ќе бидеме на страната на земјоделците

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска во Ресен го означи стартот на манифестацијата „Преспански Јаболкобер 2021” со што започна годинешната берба на...

Нема струја во Ресен и Преспа

Се реконструира дистрибутивната мрежа. Ресен и Преспа ќе добијат струја околу 18 часот. Жителите на градот Ресен и на сите населени места во Преспа денеска ќе...

Бачовски: Субвенционирањето на јаболкови насади за само 4 години е покачено за над 50 отсто

Во изминатиот период работевме на благосостојбата на сите земјоделци, а најголемата придобивка е што ги тргнавме канџите на политиката од земјоделството, нема повеќе наши и ваши...