Еуростат: Околу 35 отсто од Македонците биле изложени на ризик од сиромаштија во 2020 година

Околу 35 отсто од населението во Северна Македонија било изложено на ризик од сиромаштија или социјална исклученост, покажуваат податоците на Евростат за 2020 година. Податоците на...

Извршниот директор на Росњефт: Рекордната цена на гасот е ризик за економското закрепнување на Европа

Рекордните цени на гасот го загрозуваат економското закрепнување на Европа, изјави денеска извршниот директор на руската нафтена компанија „Росњефт“, Игор Сечин. Ваквото ниво на цените, секако,...

АСО: Нема ризик по друштвата за осигурување од стечај за Еуростандард банка

Осигурителниот пазар останува стабилен и развојот на настаните околу Еуростандард банка нема да влијаат негативно врз ликвидноста и солвентноста во работењето на осигурителните компании, истакнаа од...