МАЛМЕД: Рокот на вакцините на „Фајзер“ е продолжен од шест на девет месеци

Европската Агенција за лекови (EMA) го продолжи рокот на употреба на вакцината Comirnaty од шест на девет месеци. Согласно, извршената промена, носителот на одобрение Pfizer SRB d.o.o поднесе документација за...

Рокот завршува утре: Досега за субвенции аплицирале 60.350 земјоделци

Вкупно 60.350 земјоделци досега поднеле барања за субвенции. Рокот за аплицирање истекува утре (31 јули). Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) апелираат здо емјоделците...

Операторите добија плус 90 дена за пререгистрација на ТВ каналите што ги реемитуваат

Рокот, како што информираат од владината прес-служба, е продолжен од 60 дена на 150 дена со цел операторите да ја исполнат обврската за прибавување на соодветно пропишаната документација од странски радиодифузери и да ја достават до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги