Заврши рокот за легализација на дивоградби од 2011 и од 2016 година

Од Агенцијата за катастар на недвижности информираат дека во процесот што стартуваше во март 2011 година, заклучно со 31 мај годинава, се легализирани вкупно 202.110 дивоградби. Поединечно по градови, во Скопје биле впишани 65.420 бесправно изградени објекти, во Прилеп - 14.554, во Битола – 11.679, во Куманово – 9.901, во Струмица – 9.227, итн

Кинески клубови до ѕид: Добија рок да измислат пари или нема играње

Повеќе од половина од Суперлигашите во Кина треба да „измислат“ пари до 15 август за редовно подмирување на обврските кон своите ѕвезди. Во спротивно ќе бидат ифрлени од највисокиот фудбалски ранг во земјата за наредната сезона, но и можна забрана за учество во континенталните натпреварувања. Од нив, покрај тоа, се бараат и гаранции за избегнати на исти или слични ситуации во иднина.