Аеродром го раскина договорот со Самсоненко за тениски игралишта

Новото раководство на Општина Аеродром го раскинало договорот за изградба на тениски игралишта со компанијата „Теннис парк“ склучен од претходното раководство. „ Договорот за изградба на...

Самсоненко: Емотивен кра(х)ј на една врска од интерес

Мистериозниот мултимилионер кој никогаш не кажа доволно уверлива приказна за неговата 'љубов на прв поглед' во Македонија ја напушта љубената земја којашто под закрилата на ВМРО-ДПМНЕ несебично му возвраќаше со дарови во државно-спонзорирани зделки.

Русите одлучија: Кокшаров ќе селектира, Самсоненко ќе координира

Спортскиот директор на Вардар го наследува Дмитри Торгованов на кормилото на националниот тим додека сопственикот на „црвено-црните“ во наредниот период ќе биде и потпретседател на Руската ракометна федерација (ФГР)