Пронајдени траги од експлозив на гасоводите „Северен тек“, соопшти Шведска

Инспекторите пронајдоа траги од експлозив на местото на оштетените гасоводи „Северен тек“, што потврдува дека била извршена саботажа, изјави денеска шведскиот обвинител. Шведските и данските власти...