Шулц тврди дека ќе ја победи Меркел

Токму актуелниот лидер на СПД го предложи Шулц за противкандидат на Ангела Меркел бидејќи како што рече смета дека неговата партија ќе има повеќе шанси на изборите доколку некој друг биде кандидат