Кривичен суд: Ослободителни пресуди за петмина обвинети во „Шпион“

Судот ги ослободи од обвинение Миќо Насковски за делата „измама“ и „уцена“, Марјан Маџовски за „уцена“, Горан Стојков и Цветан Дамјановски „за недозволено чување и поседување оружје“ и Ѓорги Хаџимицев за делото „послужување во службата“. Претходно се одржа и рочиште на раздвоената постапка против обвинетиот Зоран Божиновски, на која обинителството и одбраната изнесоа завршни зборови. Пресудата е закажана за 11 февруари

Божиновски казнет со 2.000 евра: Ова е лудница, не е судница

Новинарот Зоран Божиновски кому му се суди во одвоена постапка за случајот Шпион беше опоменат и кога рече дека судот го смета за злосторничко здружување, а дека судијката е претставник на злосторничко здружување, предводено од Никола Груевски

Новинарите на протест со барање Божиновски да се брани од слобода

Новинарските здруженија и медиумски организации, активисти и медиумски работници во моментов на мирен протест пред Кривичниот суд, изразуваат поддршка за новинарот Зоран Божиновски. Неговите колеги бараат...