Ковид-19 во Македонија: Пад на бројот на инфекции во однос на направени тестови, активните случаи во благ пораст

Во ковид-статистиката вчера, како и во деновите од викендот, беше забележан пад на бројот на заразени во однос на направени тестирања. Од 1.514 тестирања, беа регистрирани...

Симовски: ДЗС нема побарано продолжување на Пописот, очекуваме дека ќе завршиме во законскиот рок

Државниот завод за статистика досега нема побарано продолжување на Пописот 2021. Согласно сегашните процеси, очекуваме и уверени сме дека ќе завршиме во законскиот рок, изјави вечерва...