Дислокација: Статуата на Теодор Рузвелт од Њујорк ќе оди во Северна Дакота

Градската канцеларија за култура на Њујорк минатата година донесе одлука да се отстрани статуата на поранешниот американски претседател Теодор Рузвелт, што стоеше пред Природнонаучниот музеј и...

САД: Демонстранти оштетуваа и уриваа статуи на Колумбо и Џеферсон Дејвис

Статуи на Кристофер Колумбо и поранешниот претседател на Конфедеративните Американски Држави, Џеферсон Дејвис беа урнати за време на протестите против расизмот и полициската бруталност во сојузните...