Ковачевски: Јавна дискусија за уставните амандмани, одлуките да не се условуват со ситнопартиски интереси

Премиерот Димитар Ковачевски денеска најави дека Владата, во однос на уставите измени, планира да почне консултативен процес со кој, конкретно, ќе биде опфатена содржината на амандманите...

ИНТЕРВЈУ Беким Емини, директор на Агенцијата за странски инвестиции: Велика Британија и компании од Индија сакаат да инвестираат во С.Македонија

Интересот од потенцијалните инвеститори не запрел, некои планови можеби се пролонгирани, но не и откажани. Наша цел е да создадеме амбиент за динамичен и конкурентен бизнис,...

Странските инвеститори и покрај намалениот обем на работа од планираното во 2021 година го задржаа бројот на вработени и покажаа голема општествена корпоративна одговорност

Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамките на Стопанската комора на Северна Македонија ја презентираше анкетата за странските...

Извештај на ОН: Северна Македонија со најголем раст на инвестиции во Западен Балкан

Во него се вели дека приливот на странски директни инвестиции во земјава е зголемен за 260 проценти, односно од 205 милиони долари во 2017 година, инвестициите годинава се зголемени за три пати и изнесуваат рекордни 737 милиони долари

Инвеститоторски рај за работнички пекол и државно спонзориран ќар

„Вистинската цена на евтината работна сила“ е новиот истражувачки труд на професорот Бранимир Јовановиќ кој што ги истражува ефектите од странсктие инвестиции и условите во коишто работат работниците во овие фабрики