Вишото јавно обвинителство предлага да се одбијат сите жалби на обвинетите за незаконското масовно прислушување

Јавниот обвинител од Вишото јавно обвинителство – Скопје, Елвин Вели, на денешната јавна седница во Апелацискиот суд предложи да се одбијат сите жалби поднесени од обвинетите...

Сведок во „Таргет-Тврдина“: Мијалков, Грујевски и Николиќ имаа пристап до прислушуваните броеви

Според обвинителниот акт, преку три системи за следење на комуникациите во УБК, во периодот од 2008 година до 2015 година, незаконски биле следени 4.286 телефонски броеви за кои воопшто не биле издадени судски наредби. Комуникацијата била следена пред да бидат издадени судски наредби и по завршување на траењето на важноста на 1.541 број или вкупно 5.827 телефонски броеви. Прислушувани биле над 20.000 граѓани

„Таргет Тврдина“ одложен, Шврговски бара да се подготви по исказот на Лазаревски

Судењето за предметот „Таргет-Тврдина“ за масовното прислушување е одложено за 29 јануари 2019 година на барање на адвокатот на обвинетиот Сашо Мијалков, Љупчо Шврговски. Адвокатот побара...

Таргет-Тврдина“ продолжува на 26 декември

На 26 декември со вкрстено испрашување на сведокот Ѓорѓи Лазаревски треба да продолжиа рочиштето за предметот „Таргет-Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство во кој  обвинети се поранешниот...