Тито Петковски: Изборот на Мисовски е надвор од Статутот, за лидер на НСДП има 10 кандидати

Одлуката на Одборот за подготовка на петтиот конгрес на Новата социјалдемократска партија (НСДП) на вчерашната седница од која до медиумите беше испратена информација дека единствен кандидат...

Тито Петковски си оди од политиката

Тито Петковски се повлекува од челната позиција во НСДП, а потпретседателот на партијата Горан Мисовски и Кристијан Трајковски, директор на станбеното претпријатие имаат амбиции да го...

Петковски и` предлага на Владата да побара разрешување на копретседавачот Ангел Димитров

Тито Петковски, претседателот на НСДП `и порача на Владата во понатамошниот тек од преговорите да побара смена на Ангел Димитров, копретседавачот на мешовитата Комисија за историски...