Заев: Продолжуваме да градиме пријателски односи со Бугарија; Мицкоски: Разговорите се усложнети поради егзибициите на власта

Со Бугарија продолжуваме да градиме пријателски односи, затоа што ни треба решение, затоа што треба да одиме во ЕУ и да ја исполниме втората еднакво важна...

Заев кон Мицкоски: Политиканство на грбот на трагедијата е недозволиво, модуларните болници спасија многу животи и кај нас и во светот

„Вие сте вознемирен затоа што шест пати губите избори, а ќе изгубите и седми пат затоа што играте на политичко профитерство и се обидувате да злоупотребувате...

Заев од ТВ дуелот: Несреќата боли и не може да е банална, реков дека е банално прашањето дали има други способни во СДСМ, а не прашањата за пожарот

Народот препознава дека ВМРО-ДПМНЕ ја злоупотребува трагедијата во Тетово за политички цели. Никогаш не реков дека е банално да одговараме на прашањата за трагедијата. Банално е...