Атлетика, ЕП: Првото злато во Белград за Унгарката Мартон

Таа победи во фрлање ѓуле со резултат 19,24 метри и на тој начин ја одбрани титулата од последното ЕП во Прага во 2015 година. Второто место го освои Бугарката Мавродиева (18,36 метри), трета Леанцјук од Белорусија (18,32 метри)

Европа подготвува План за стабилност на демократијата

За иницијаторката на Пактот за стабилност на демократијата, Холанѓанката Софи Ин'т Велд "демократијата не е за кукавици" а ситуацијата со Унгарија и со Полска “ја покажува слабоста на механизмот што денес постои”.

Унгарска помош за Косово: Орбан се нуди да гради стадион во Приштина

Унгарската влада понудила помош за Фудбалскиот сојуз на Косово околу изградбата на национален стадион, пишуваат медиумите во регионот. Премиерот Виктор Орбан изразил подготвеност за финансирање на...