Доби поддршка од 489 делегати од вкупно 493 на Конгресот: Мицкоски реизбран за лидер на ВМРО-ДПМНЕ

Христијан Мицкоски е реизбран за лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Старо-новиот претседател на опозициска партија ја доби довербата на делегатите на 17-от Конгрес што денеска се одржа во...

Избори во владеачката партија и Конгрес на опозициската: СДСМ по наследник на Заев, Мицкоски по нов мандат во ВМРО-ДПМНЕ

Вонредни внатрепартиски избори во СДСМ и седница на највисокото партиско тело на ВМРО-ДПМНЕ. Најголемите политички сили во државата утре (12 декември) со обемни активности во чија...

Мицкоски до Радев и владата во Софија: ВМРО-ДПМНЕ нема да почитува едностран договор со потпис од Заев

Нема да почитуваме договор што би го потпишал Зоран Заев, е пораката што претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ја испрати до бугарскиот претседател Румен Радев и...

СДСМ: ДКСК да постапи по грубата партизација на работата на градоначалниците од страна на Мицкоски

Секојдневно Христијан Мицкоски се појавува на настани во општините каде се продолжуваат проекти на претходните градоначалници. Наместо пред граѓаните, градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ своите проекти...

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува институциите да го истражат случајот со ЕВН, а СДСМ потоа да се извини, многу скоро ќе излезе дека луѓе блиски до нив терале бизниси со таа компанија

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува институциите да го истражат случајот со ЕВН, а СДСМ потоа да се извини, многу скоро ќе излезе дека луѓе блиски до нив терале...