САД избегнаа банкрот: Бајден го потпиша Законот за привремено зголемување на лимитот на задолжување

Американскиот претседател Џо Бајден вчера го потпиша Законот за привремено зголемување на лимитот на задолжување на владата на 28,9 трилиони долари, што овозможува да се зголеми...

Ново задолжување од 6,5 милиони евра, СДСМ бара објаснување од Миноски

Недозволиво е Министерството за финансии во период на формирање на новата реформска Влада да продолжува со неконтролираното и нетранспаретно задолжување на граѓаните и идните генерации, се вели во соопштението

СДСМ: Ќе одговара секој што учествувал во неконтролираното задолжување

Социјалдемократскиот сојуз потенцира дека секој кој учествувал во неконтролираните задолжувања на граѓаните во земјава ќе одговара. Како што стои во соопштението на СДСМ, власта на Никола...

Ново задолжување со 28,94 милиони евра

На аукцијата на државни хартии од вредност ќе бидат понудени шестмесечни записи со девизна клаузула во вредност од 3,74 милиони евра и шестмесечни записи без девизна клаузула за 8,13 милиони евра

Пешевски: Еврообврзницата сепак ќе биде издадена

Вицепремиерот Владимир Пешевски во изјава за телевизија Канал 5 вели дека еврообврзницата сепак ќе биде издаде, а со писмото на Кире Наумов од СДСМ кој ги преупреди банките за задолжувањето, се прави штета на репутацијата на земјата