Заев: Здравствените работници заслужуваат најголема почит и благодарност за хуманоста

Направивме сѐ за да ги намалиме ризиците и да се справиме со последиците од смртоносниот вирус. Здравствените работнции ја заслужуваат најголемата почит и благодарност за хуманоста,...

Суд во Мисури ја блокира наредбата на Бајден за задолжително вакцинирање на здравствените работници

Американскиот претседател Џо Бајден нареди задолжителна вакцинација на здравствените работници, што требаше да почне од наредната недела, но е блокирана од сојузен суд во Мисури. Само...

Филипче: Задолжителна вакцинација на здравствените работници, затоа што тие треба да бидат пример

Задолжителната вакцинација на здравствените работници е важна поради тоа што тие треба да бидат пример. Доколку пациентите доаѓаат таму да се лекуваат, мора да знаат дека...

СЗО: Ковид-19 досега предизвика смрт на 80.000 до 180.000 здравствени работници во светот

Светската здравствена организација денеска соопшти дека 80.000 до 180.000 здравствени работници во светот можеби умреа од Ковид-19 до мај годинава, инсистирајќи на тоа дека тие треба...

Грчкото министерство за здравство до невакцинираните здравствени лица: Ако се вакцинирате, ќе се вратите на работа

Министерството за здравство на Грција им дава можност на невакцинираните здравствени работници да се вратат на работа, доколку примат прва доза на вакцина против ковид-19, но...

Филипче: Изминатите 3 години направивме голема инвестиција за здравствените работници

Од 2018 до сега некаде 8.300 согласности се дадени и реализирани вработувања, лекари, медицински сестри, помошен технички персонал на определено, неопределено време, договор на дело. Зголемени...

„Политика“: Српските здравствени лица на работа по одморите само со ПЦР-тест

Болниците во Србија почнаа да воведуваат правило според кое здравствените работници кои не биле вакцинирани или не се заразиле со коронавирусот, мора да донесат негативен ПЦР-тест...

Заев на Фејсбук: Здравствените работници со зајакнат капацитет и покачени плати

Ги зајакнавме професионалните капацитети на здравствените работници и овозможивме тие својата иднина и кариера да ја гледаат дома, во нашето јавно здравство, напиша претседателот на СДСМ,...