До 13 часот во општина Велес излезеноста изнесува 14,65 отсто, односно на референдумско гласање излегле 6.758  гласачи  од вкупно 46.110 кои се запишани на единствениот избирачки список, информираат од Општинската изборна комисија во Велес.

Референдумското гласање во општина Велес се одвива во фер и демократска атмосфера, изјави Лили Велковска претседател на ОИК Велес