Меѓународната коалиција предводена од САД која се бори против терористичката организација ИСИС, убила 150 џихадисти по извршени воздушни напади на навини седишта во Сирија.

Нападите биле извршени во саботата близу регионот на ал-Шафа. Според американските власти, преземени биле конкретни мерки и ниту еден цивил не бил повреден при нападите.

Според коалицијата, ИСИС веќе има изгубено 98 отсто од териториите во Ирак и Сирија кои ги контролираше откако ги зазеде во 2014 година и прогласи „калифат“.