Лејла Кашиќ, продуцентка на емисијата „Дневник“ на Радио-телевизија на Црна Гора, преку Инстаграм го обвини црногорскиот музичар Рамбо Амадеус (Антони Пушиќ) за сексуално вознемирување.

На прашањето на Нова.рс дали Рамбо Амадеус и се обратил недолично, какво сексуално вознемирување доживеала и дали покрај УНИЦЕФ случајот го пријавила и во полиција, Лејла одговорила:

„Во медиумите и на социјалните мрежи не сакам да се занимавам со детали и да го сведам, за мене, крајно трауматично и шокантно искуство на ниво на таблоиди. Институциите кои треба да знаат – го знаат текот на настаните  „Станува збор за несоодветно и незаконско допирање на интимен дел од телото, пропратено со скептични коментари и на крајот негово признание за стореното“, вели продуцентката.

Смета дека Пушиќ е оправдано санкциониран од УНИЦЕФ… „И дека мојот немил случај ќе биде предупредување барем до еден насилник да не прави нешто слично и поддршка барем една девојка да пријави и да не молчи. „Само со брза реакција на секаков вид насилство и малтретирање можеме да спречиме големи трагедии, трагедии на ниво на силување или фемицид“, додава таа.

Да потсетиме, Антони Пушиќ, попознат како Рамбо Амадеус, беше обвинет од продуцентката на емисијата „Дневница“ Лејла Кашиќ за сексуално вознемирување, а таа јавно го повика УНИЦЕФ да реагираат. Тие набрзо пред УНИЦЕФ излегоа со официјално соопштение во кое наведуваат дека осудуваат секаков облик на малтретирање, а популарниот музичар ќе биде суспендиран. Рамбо Амадес не се огласи во оваа прилика.

Авторот и уредник на емисијата „Дневница“ Владан Оташевиќ при чие снимање се случи инцидентот за кој Рамбо Амадеус беше обвинет за сексуално вознемирување, објави дека однесувањето на Антони Пушиќ на крајот од снимката „не било пристојно и достојно. за еден амбасадор на добра волја на УНИЦЕФ“ и дека пред нив стоел сосема поинаков човек во споредба со оној што го снимаа цел ден.