На пожарот се интервенира и од воздух со хеликоптер на МВР, а од страна на TAV Maкедонија пуштена е цистерна со пена.
Интервенираат и пожарникари од Тетово, Гостивар, Кичево и Скопје, како и екипи со ПП возила за хемиско гаснење од ТАВ Македонија и лица од ДЗС Тетово и ДЗС Гостивар.

Поради големиот пожар кој избувна претпладнево во фабриката на влезот во градот Тетово, квалитетот на воздухот е значително влошен. Од општина Тетово и СВР Тетово апелираат до граѓаните да не излегуваат без потреба од своите домови. Најпогодени се оние со белодробни васкулари и срцеви заболувања, кои денеска треба да останат дома и да ги следат известувањата за квалитетот на воздухот, објави предмалку Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата Фејсбук страна. 

И hammer од АРМ и цистерна со пена од ТАВ вклучени во гаснење

Од ЦУК предупредуваат оние граѓани кои имаат потреба да бидат надвор, задолжително да носат заштитни маски по можност H95. Во домовите да се чуваат затворени прозорците и вратите. Во 12 часот на лице место пристигна и армијата со еден hammer и со 13 војници, а на терен исто така се и 80 војници од касарната Тетово со опрема и машини за гаснење на пожарот.
На лице место е и директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов.
– На пожарот се интервенира и од воздух со хеликоптер на МВР, а од страна на TAV Maкедонија пуштена е цистерна со пена.
Интервенираат и пожарникари од Тетово, Гостивар, Кичево и Скопје, како и екипи со ПП возила за хемиско гаснење од ТАВ Македонија и лица од ДЗС Тетово и ДЗС Гостивар, велат од ЦУК.