Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на крајот од вечерашниот ТВ дуел, и покрај низата меѓусебни препукувања, си подадоа рака за фер и демократски локални избори.

Заев рече дека нема никаков проблем да си подаде рака со политичкиот опонент, а Мицкоски нагласи дека е прв од актерите на политичката сцена кој најавил позитивна кампања со проекти и политики важни за граѓаните.

Мора да се согласиме дека сепак, за граѓаните е најважна иднината. Да си подадеме рака за фер и демократски избори, истакна Заев.

Мицкоски посака на изборите да има услови за фер и демократско изразување на граѓаните.

„Немам проблем да ветам фер и демократска кампања, но тоа не е дел од одговорноста на опозицијата, затоа што власта е организатор на изборите. Да не се случи тоа од 2020 година, ниту од „Бетовенова“, туку да има слободно, фер и демократско изразување.