Разликата е во тоа што со СДСМ парите одат кај граѓаните, а не како со ВМРО-ДПМНЕ во камен, бронза, жални врби, и ако можевме вака да реализиравме проекти, може да замислите што не очекува во следните четири години, рече Заев.
Нема поголема потврда дека државата е на вистинскиот пат и враѓање назад нема, тоа носи развој и на Делчево, бројните проекти се организирани од локалната и централната власт, Градскиот пазар, рееабилитација на патот Делчево Кочани, со Пехчево, потоа експесниот пат Кочани и Штип и автопатот Скопје –Штип, го отворивме истокот како пупка. Со повисоки плати и пензии, да ги задржиме и младите. СДСМ инвестира во иднината и сегашноста, ВМРО-ДПМНЕ ја растура државата, денес се гради на секаде, 11 години претходно беш заборавена општина, градот е ист приходите се исти, пет пати има повеѓе реализирано проекти отколку во 11 години. Посветени сме на проекти посветени на државата, рече претседателот на СДСМ и премиер Зоран Заев, на митингот „Најдоброто за нашата општина“ во Делчево.
– Разликата е во тоа што со СДСМ парите одат кај граѓаните, а не како со ВМРО-ДПМНЕ во камен, бронза, жални врби, и ако можевме вака да реализиравме проекти, може да замислите што не очекува во следните четири години, рече Заев. Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ имаат излитени политичари и сакаат да се продат како стари обланди, ама ќе можат само кога ќе се европеизираат, СДСМ се менува во ВМРО-ДПМНЕ е исто ние бараме одговорност тие бараат амнестија на криминалците, за време на режимот пресудите се нарачуваа од Белиот дворец.
-Една од најважните особини на сегашниот и иден градоначалник Горан Трајковски е што е борец и што сака да работи, сите имаме маани, но споредбата тоа што се случи во врмеето на ВМРО и неговото владеење е голема, ние го понудивме најдоброто, од нивната одлука зависи во кој павец ќе се движи Делчево и Северна Македонија, ние може да сме со различна политичка ориентација но сите имаме родители дома, сите имаме деца и сите сакаме децата да ни останат овде.