Христо Кондовски ја има целосната поддршка од нас како партија, за кандидат за градоначалник на Битола, порача претседателот на НСДП Тито Петковски по средбата со Кондовски.

– Сакам да ја искажам нашата поддршка за заедничкиот кандидат Христо, бидејќи ги има сите предиспозиции да го води градот.  На овие избори ние бираме локална самоуправа, луѓето што ќе го водат и менаџираат градот. Значи не лидерите на партиите, туку еден човек ќе го менаџира градот.  Ако сакате фото робот за тоа како треба да изгледа еден градоначалник на еден голем град, како што е Битола, тоа е Христо, рече Петковски.

– Во нашиот фокус во периодот е обединувањето, со ова даваме јасна порака дека се обединуваме, дека сме еднои прогресивни, конститутивни и државотворни сили, кои во иднина ќе ја менаџираат Битола заедно со сите коалаициони партнери“, рече Христо Кондовски, кандидат за градаоначалник од СДСМ и коалицијата.

Кондовски денеска се сретна и со Претседателот на битолскиот огранок на ДУИ, Љутфи Ахмети и со советничката во Советот на Општина Битола, Мерита Исмаили. На средбата беше потврдена заложбата на коалицискиот партнер на СДСМ за обединување.