Сите судови во Словачка добија дојава за бомба, потврди портпаролката на регионалната полиција за агенцијата ТАСР.

Дојава за бомба го прекина судењето на поранешниот градоначалник на општината Марјанка во округот Братислава, Радован Ј., кој е обвинет за корупција. Рочиштата за предметот се одвиваат во Специјализираниот кривичен суд во Бањска Бистрица.

Ова е трета дојава за бомба во словачките судови во последните три месеци.