Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и градоначалник на Кавадарци, Митко Јанчев го оствари своето избирачко право на денешниот референдум.

На гласачкото место, тој пристигна со својата сопруга и едно од децата. По гласањето, се сретна со јапонски новинари.