На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци и ќе се соочат со парични глоби кои за овој вид прекршок се движат од 45 до 400 евра во денарска противвредност, а екстремно пребрзите ги очекува и заштитна мерка-времено одземање на нивните возачки дозволи од три месеци до една година.

Полициски службеници на СВР Тетово денеска од 7 до 10 часот на поширокото тетовско подрачје спровеле засилена контрола на брзината со која се движат возилата во и надвор од населено место. Во контролата биле откриени и законски санкционирани 20 пречекорувања на максимално дозволената брзина надвор од населено место.

– Од нив три пречекорувања биле за над 70 километри на час, а 11 до 70 километри на час. При контролата, исто така, се санкционирани и 20 пречекорувања во населено место. Четири од нив биле до 50 километри на час, изјави Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово

На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци и ќе се соочат со парични глоби кои за овој вид прекршок се движат од 45 до 400 евра во денарска противвредност, а екстремно пребрзите ги очекува и заштитна мерка-времено одземање на нивните возачки дозволи од три месеци до една година.

Во Охрид и Струга на 14.11.2021 година од 10 до 15 часот, при извршени зајакнати сообраќајни акциски контроли, полициските службеници затекнале и санкционирале 41 возачи на моторни возила што управувале со поголема брзина од дозволената (Охрид- 11, Струга-30).

Истовремено, од сообраќај се исклучени 3 возачи кои управувале моторно возило под дејство на алкохол (Охрид-01, Струга-02).