МВР во координација со Обвинителството вечерва спроведува апсење на полициски службеници на граничниот премин Табановце, но освен тоа други детали засега нема.

Поради полициската акција, на граничниот премин се создадени километарски колони на возила и се чека по неколку часа.

Граѓаните негодуваат и на социјалните мрежи се појавија снимки од долгите колони.

Деталите околу полициската акција ќе бидат обелоденети утре.