Кинотека на Македонија ја надополни својата програма „Кино утро“ со нови филмски проекции.

Од понеделник до петок, најмладите ќе може да ги погледнат филмот „Стела“, првиот македонски филм за деца, како и „Кариран нинџа“, „Петко пет плус“, „Каламити“ и „Патувањето на принцот“.

Проекциите почнуваат од 12 и од 14 часот.