Предлог Буџет за 2022 година: Расходите – 272,4 милијарди денари, приходите – 238,9 милијарди денари, инфлацијата – 2,4 проценти

Предлог Буџетот на Република Северна Македонија за 2022 година на 15 ноември ќе влезе во Собрание, каде десет дена ќе се расправа по него на седница...

Потврда на проекцијата на приходи: „Џонсон&Џонсон“ очекува 2,5 милијарди долари од продажба на вакцини во 2021 година

Американскиот фармацевтски гигант „Џонсон&Џонсон“ денеска ја зголеми годишната прогноза за профит и потврди дека очекува заработувачка од 2,5 милијарди американски долари од продажбата на вакцината против...