Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел изјави дека е „многу загрижен“ по експлозијата на аеродромот во Кабул.

– Моите мисли одат се со жртвите и нивните семејства, напиша високиот претставник на ЕУ на Твитер.

– Обезбедувањето безбеден премин до аеродромот останува од витално значење, додаде тој.