Претседателот на Франција, вели неговата земја ќе биде категорична и безмилосна во борбата против тероризмот и ќе работи за максимална сигурност на своите граѓани.

Тој ги пофали активностите на војниците, кои денес ликвидираа на аеродромот „Орли“ сторител на обид за напад врз воена патрола.

Тој ја поздрави храброста и ефикасноста на активностите на полицајците и војниците за време на агресивните дејствија на исклучително опасен човек.

– Одделот на Париското обвинителство за тероризам започна истрага за да ги разјасни мотивите и околностите што се случило, како и дали има можни соучесници, изјави Елисејската палата.

Таткото и братот на убиениот напаѓач на аеродромот „Орли“, се приведени од полицијата, што е стандардна процедура мерка при слични случаи.