На скопскиот аеродром од претпладнето се отстрануваа буквите од натписот „Александар Велики“ кој стоеше на заградата на терминалот на аеродромот.

Со ова концесионерот на македонските аеродроми ТАВ Македонија почна да ја спроведува одлуката на Владата за преименување на аеродромот.

Пред неколку дена почна остранувањето и на таблите со името на автопатот Александар Велики долж Коридорот 10 што исто така со владината одука беше преименуван во ново име – пријателство.

Ваквата одлука, премиерот Зоран Заев ја првпат ја најави по првата средба со грчкиот премиер Алексис Ципрас на маргините на економскиот сами во Давос на почетокот на годинава.

Што донесе Давос: Добра волја, отстапки и подготвеност за решение