Европското ракометно првенство влегува во втора фаза. Денеска започнуваат решавачките пресметки за местата на што водат до распределбата на медали. Македонската репрезентација ги заврши настапите на континенталниот турнир по само три одиграни меча и рано се врати дома. За причините за елиминацијата и анализа на играта на „црвено-жолтите“, разговараме со ракометниот тренер Стојан Петрушевски кој во Студио на Нова ТВ од стручен агол образложува зошто настапите во „Винер Штадхале“ беа под нивото на кое се навикнавме од претходните години.