Рускиот претседател Владимир Путин зборуваше пред Советот на законодавци во Санкт Петербург и испрати јасна порака до светот.

Путин кажа дека специјалната воена операција во Украина ќе биде завршена успешно и ќе бидат комплетирани сите цели.

Исто така, Путин ги предупреди земјите од Западот дека ќе им се одмазди ако се вклучат да ја уништат Русија на економски план, како и на тие што се вклучиле во конфликтот.