Бројот на починати од ковид-19 во Русија се зголеми за 1.211 во последните 24 часа, во споредба со 1.190 во понеделникот, што е најнов „црн“ рекорд од почетокот на пандемијата.

Од почетокот на пандемијата, досега починале вкупно 249.215 пациенти од ковид-19, покажуваат податоците на Рускиот кризен центар за борба против коронавирусот.

Русија по последните 24 часа регистрира 39.160 новозаразени со коронавирусот, што е најмал број во изминатата недела.

Така, вкупниот број на заразени со ковид-19 од почетокот на пандемијата достигна 8.873.655 случаи, соопшти Кризниот центар за борба против коронавирусот.