Хрватска: Речиси 7.000 нови случаи на ковид-19 во последните 24 часа и 66 починати пациенти

Хрватска во изминатото деноноќие забележа 6.987 случаи на ковид-19, а од компликации на инфекцијата починаа 66 пациенти, соопшти Националниот штаб за цивилна заштита. Бројот на активни...

Мета: Албанија прва во Европа по смртни случаи од ковид, итно да се преземат соодветни мерки 

Меѓународниот монетарен фонд во својот најнов извештај открива дека Албанија има најголем пораст на смртни случаи во Европа, споредено со просечната смртност во периодот 2015-2019 година. ...