Партијата СДСМ потврди уште двајца кандидати за градоначалничките места во Кавадарви и Битола за претстојните избори закажани за во октомври.

Сегашниот пратеник од редовите на СДСМ, Бетиан Китев, ќе биде кандидат за градоначалник во Општина Кавадарци, додека во Битола поддршката од граѓаните ќе ја бара Наташа Петровска, професорка во Техничкото училиште и  координатор на советничката група во

Китев беше советник во општинскиот совет до 2013 година, а пратеник е од 2014 година до денес.