Луѓето кои 10 години навикнаа да бидат Господ не знаат како мирно да ја предадат власта. Груевски отиде за Малта и ги остави своите сопартијци да се брукаат во Собранието, рече потпретседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска на продолжението на денешната конститутивна седница во Законодавниот дом.

– Тешко му е на претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски, тешко им е и на другите членови на ВМРО-ДПМНЕ да ги напуштат владејачките позиции, рече Шекеринска.

 

https://www.facebook.com/sekerinska/videos/10154234397425163/