Татко на тинејџерка во САД на Редит сподели дека ја натерал својата ќерката да ја избричи главата. Поранешната сопруга била многу вознемирена поради таквата родителска постапка, но тој тврди дека имал добра причина за таква казна – девојката исмејувала болна соученичка од рак.

Мојата поранешна сопруга и јас имаме 16-годишна ќерка. Имам старателство над неа, бидејќи мојата сопруга се пресели кај нејзиното ново семејство. Го спомнувам ова зашто не се консултирав со мојата сопруга пред мојата постапка и таа сега ме осудува мене. Мојата ќерка неодамна ѝ се потсмеваше на соученичка која ја загубила косата поради лекување од рак. Таа дури ѝ ја симнала периката. Наводно, тоа било продолжение на претходна расправија меѓу нив двете, што не е изговор за однесувањето на ќерка ми. Јас не ја воспитував ќерка ми да се однесува така кон луѓето. Бев згрозен од нејзиниот став, објаснува таткото.

За работите да бидат уште полоши, ќерка му не се покајала за однесувањето.

Смета дека девојката (со ракот) го заслужува тоа… Така, ѝ дадов на мојата ќерка две можности за казна – одземање на цела електроника, вклучително и мобилниот телефон, што таа никогаш нема да го направи, а јас никогаш нема да ѝ купам друг или – да одиме на фризер и да си ја избричи главата“, заклучува таткото.

Некои следачи на социјалната платформа се надеваат дека девојчето ќе сфати дека омразата и инаетот не решаваат ништо.